Ulvar i Kyrkan – SvK samlar in pengar till moskèbygge

islam_kristendom_svenska_kyrkan_muslimer

Sedan ett antal år driver Svenska kyrkans församling i Nacka ett projekt för att bygga en moské i anslutning till den befintliga kyrkan i Fisksätra i Stockholm. Den planerade gemensamma byggnaden går under namnet ”Guds hus” och beräknas kosta 39 miljoner kronor, ett belopp som kyrkan nu försöker samla in via en stiftelse uppger Nya Tider.

Planerna på att bygga detta ”Guds hus” i Fisksätra, Nacka kommun i södra Stockholm, började formuleras 2009. Fisksätra är ett invandrartätt område med stor muslimsk befolkning.

Den muslimska församlingen har fått köpa marken som behövs för 300 000 kronor, ett belopp som inte kommer att betalas förrän projektet är klart.

Nya Tider kontaktar Carl Dahlbäck, som är kyrkoherde i Nacka församling och en av de drivande bakom projektet. Angående kritiken om att byggandet av en moské knappast kan höra till kyrkans kärnverksamhet säger han:

– Kärnverksamhet för kyrkan är ju ett fredsbudskap, att leva i frid och fred med alla människor av alla de slag, både troende och icke troende. Det måste ju vara en kärnverksamhet.

Kyrkans kalkyl för att uppföra den nya byggnationen uppgår till 39 miljoner kronor, ett belopp som alltså ska samlas in genom bidrag.

Källa: (http://www.nyatider.nu/svenska-kyrkan-samlar-in-pengar-for-moskebygge/)

Annonser

2 reaktioner på ”Ulvar i Kyrkan – SvK samlar in pengar till moskèbygge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s