Vi tror på Änglabesök – William Branham och Örjan Armgren

 

pa50indiNamnlös

William Branham

WILLIAM BRANHAMS ”ÄNGEL”

 

Apropå änglar så figurerade också en ”ängel” i den beryktade förkunnaren William Branhams tjänst. Han var den främste förgrundsgestalten i den så kallade ”helandeväckelsen” i USA på 1940-50 talet. Branham hade övernaturliga förmågor, men frågan är varifrån han hade fått dem. Hans föräldrar var involverade i ockulta rörelser, där spådom och magi förekom. Detta hade, vad vi förstår, en avgörande inverkan på hans liv och verksamhet.

Det hela började med ett ”ÄNGLABESÖK” 1946. Ängeln lovade, att Branham skulle få bli verksam i en mycket stor rörelse. Efter denna visitation utvecklade Branham tre speciella färdigheter, som kännetecknade hans tjänst och gav honom en oerhörd framgång. Följande ”gåvor” sade sig Branham ha fått av ”ängeln”:

1. Vibrationer i handen som talade om vilken åkomma personen, som han betjänade led av.

2. Detaljerad kunskap om händelser och omständigheter i personers liv.

3. Ängelns närvaro i mötet. Det var nödvändig för Branham, att han upplevde denna närvaro. Utan den kunde han inte göra något.

Branhams framgångar inspirerade andra pastorer och förkunnare, att också starta tältmöteskampanjer, massmöten och ministries. En skicklig kordinator vid namn Lindsay organiserade verksamheten och gav 1947 ut en tidning ”The Voice of Healing”, vilket betydde mycket för ”Helandeväckelsens” utbredning. Omkring 500 helandeevangelister hann bli verksamma innan rörelsen ebbade ut mot slutet av 50-talet på grund av dåligt rykte.

Det berättas om, att mycket kraft var i rörelse på Branhams möten. Med stor träffsäkerhet profeterade han in i människors liv och utförde också ”många helanden”. Utifrån nya testamentet och Jesu undervisning kan vi dock bara förstå, att detta handlar om ockulta fenomen och spådomsandar (se Apg 16:16-18).

Vi tror inte att Branhams gåvor, alls har med den helige Ande att göra. Det liknar mer det, som spåmän och spåkvinnor utför. Dessa börjar ju med att avslöja omständigheter i kundens liv, för att sedan komma med ”positiva” spådomar om framtiden. Dessa utför också ”helanden” fysiskt och själsligt. Lägg märke till att i bibeln ges inga positiva och vidlyftiga profetior till enskilda personer. Guds tjänare får istället veta, vad det kommer att kosta, att helhjärtat tjäna Jesus.

Intresset för Branhams helandemöten avtog dock alltmer. Han blev också mer och mer förvirrad efter hand, och hans undervisning spårade ur totalt. Han påstod att han i egen hög person var den ängel, som beskrivs i Upp 3:14 och 10:7. Han menade också, att Eva och ormen hade ingått ett sexuellt förhållande, som resulterade i att Kain föddes. Vidare sa han, att de som blev lärjungar till honom själv, var lika med Kristi brud, och att andra samfund och kyrkor var under vilddjurets märke.

Han började så småningom även att likställa sig själv med Gud och döpte i sitt eget namn. Han förutsade, att församlingen skulle ryckas upp 1977. Branham förbjöds också så småningom av pingstledarna att predika i mötena på grund av sin villoläror men fick dock fortsätta att ”profetera” och ”hela”, eftersom han drog så mycket folk.

Arvet från denna ”helanderörelse” är dock förkrossande. Fokus har kommit att hamna på helande och upprättelse här och nu i denna tidsålder, vilket bibeln inte alls lovar, annat än som glimtar och som profetiska tecken för att vittna om det kommande Gudsriket.

Detta är en snedvridning, som banat väg för ännu värre heresier, som Trosrörelsen, Latter rain, Manifested sons of God och Emerging Church. Dessa rörelser förväntar sig ett fullständigt helande och en fullständig upprättelse av den troende människan, så till den grad att hon i princip blir som Gud själv innan Jesus kommer tillbaka.

Vi har nu i dessa dagar ådragit oss en fullständigt ohelig karismatik, som det verkar vara omöjligt att få bukt med. Det akuta just nu är det inflytande, som Betel Church läran har med Bill Jonsson i spetsen. Ungdomar reser dit för att utbildas till FALSKA PROFETER, för att sedan arbetar väldigt likt denne Branham, som vi talat om.

Profeterna” får kunskap om detaljer och omständigheter i människors liv på ett övernaturligt sätt och kan utifrån detta manipulera och styra människor. Utifrån vittnesbörd från ”profeterna” själva, är vi helt övertygade om att det är onda spådomsandar och andliga guider, som styr och manipulerar deras verksamhet.

De främsta företrädarna för dessa är Simon Ådahl och Örjan Armgren, som nu i flera år har spridit sitt budskap i en mängd församlingar i Sverige. David Wellstam, som är en ungdomspastor inom Efk i Örebro, har också genom inflytande från Bethel Church fått en liknande ”gåva”. Han undervisar ungdomar och har workshops, där dessa får praktisera.

Nu är det dessvärre endast ett fåtal pastorer, som inser det mycket allvarliga läget vi befinner oss i. Istället för att avslöja denna falska infiltration av villolära, så bjuder man glatt in dom populära ”profeterna”. Jesus säger:

Vakna upp och stärk det som finns kvar och som var nära att dö. Ty jag har funnit att dina gärningar inte håller måttet inför min Gud. Kom ihåg vad du har hört och tagit emot och bevara det och vänd om ………………………………………. ” Upp 3:2-3

Nåd och frid till er alla!

Erik och Birgitta

http://www.bornagain.se

Annonser

3 reaktioner på ”Vi tror på Änglabesök – William Branham och Örjan Armgren

 1. Hej L.S. Ja, min rygg är i det närmaste helt återställd just nu! All ära till Jesus som svar på bön. Vakna smålänningar behövs verkligen idag också!!
  E.S.

 2. Hej E.S!

  Hoppas det är bättre med din rygg
  Vi fortsätter i BÖN
  tills du kan göra sit-ups!

  Lewi Pethrus som hade lförkärlek
  till tecken och uder bjöd
  in William Branham till Sverige.

  En vaken smålänning dock,, George Gustafsson i Värnamo
  sa ang. William Branham att:

  ”Den mannen sätter inte sin fot i min kyrka”

  mvh L.S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s