De äkta kristna – Bergspredikan

Herren Jesus förklarar dem saliga, som är fattiga i anden. Han menar de ödmjuka, oansenligt sinnade, och själv-förödmjukande. Han menar dem som är djupt övertygade om deras egen synd i Guds åsyn. Dessa är de som inte är ”visa i sina egna ögon” och som inte ”håller sig själva för heliga”. De är inte ”rika, och har vunnit rikedom”. De kan inte föreställa sig att de inte behöver någonting. De betraktar sig som ”eländiga, ynkliga, fattiga, blinda och nakna”. Saliga är alla sådana! Ödmjukhet är den första bokstaven i kristendomens alfabet. Vi måste börja lågt om vi ska bygga högt.

Herren Jesus förklarar dem saliga, som sörjer. Han menar dem som sörjer för synd, och dagligen bedrövas över sina egna tillkortakommanden. Dessa är de som bekymrar sig mer om synd än något annat på jorden. Hågkomsten av den är smärtsam för dem. Dess börda är är outhärdlig. Saliga är alla sådana! ”Offer som Gud vill ha är en förkrossad och bedrövade ande”. En dag ska de inte gråta mer. ”De ska bli tröstade”. 

Herren Jesus förklarar dem saliga, som är ödmjuka. Han menar dem som är tålmodiga och förnöjsamma. De är villiga att vara nöjda med liten ära här nere. De kan bära oförrätter utan förbittring. De tar inte illa upp. Som Lasarus i liknelsen, så är de nöjda med att vänta på deras goda. Saliga är alla sådana! De är aldrig förlorare i det långa loppet. En dag ska de ”regera på jorden”. (Upp 5:10)

 

Läs mer på bloggen ”Urgamla stigar”:https://urgamlastigar.wordpress.com/2016/04/23/vilkens-sorts-manniskor-borde-kristna-vara/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s