Nationella Insatsstyrkan – Sverige

Nya brandbomber kastade mot polisen:

“Har varit stök kvällen innan också”

STOCKHOLM Någon sorts brandbomber kastades mot polisen under måndagskvällen i Vårberg i södra Stockholm. Polisen upprättade en anmälan om våldsamt upplopp och när Nyheter Idag når Sven-Erik Olsson vid polisens regionledningscentral är han luttrad. – Det har varit stök kvällen innan också, konstaterar han i telefonen.

Det var bokstavligen fri eldgivning mot polisen när en grupp personer gick till attack med brandbomber i den södra Stockholmsförorten Vårby under tisdagskvällen. Tidningen Aftonbladet publicerar en video som visar att flera brinnande föremål kastades, troligen någon variant av så kallad “molotov cocktail”.

Källa: (http://nyheteridag.se/nya-brandbomber-kastade-mot-polisen-har-varit-stok-kvallen-innan-ocksa/)

Min Kommentar:

Mycket märkligt, mycket märkligt agerande av polismakten. Dessa upplopp sker nu varje vecka i Sverige mot polis och räddningspersonal i form av stenkastning och brandbomber. Polisen har ju ett effektivt vapen i form av polisens egna

Nationella Insatstyrka. 4 kravall

Varför använder man sig inte av dessa?

I slutet på 2015 satte man in nationella insatsstyrkan då det gällde ett tillslag mot Hells Angels i Norrköping , länk: http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/sju-greps-av-nationella-insatsstyrkan-12378049.aspx

Jag var själv vittne till en gång, när nationella insatsstyrkan kallades in för att gripa en farlig person, och då var det tur att jag inte var s.a.s lös i magen när jag fick höra dem komma marscherande fram.

Källa:https://polisen.se/Om-polisen/Specialkompetenser/Nationella-insatsstyrkan/)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s