Vägen till Väckelse

 

Vägen till väckelse är Bön

Lewi Pethrus skriver i sin bok ”Verklig Väckelse”:

”Måtte Gud hjälpa denna församling! Måtte Gud hjälpa oss i fortsättningen att förstå vad bönen betyder när det gäller väckelse, när det gäller att lösa de ofrälsta

Profetia av en kvinna i Falun 1998:

Er kamp är mot ondskans andemakter. Det är där ni skall vinna seger genom att: upprätta bönehusen och lära folk att be målmedvetet och uthålligt. Ett bönealtare i hemmet ”stryker blodets skydd på era dörrposter” inför framtiden. När ni i dessa samlingar upprättar mitt namn skall jag: Utgjuta av min Ande och trons djärvhet skall komma över er. En bedjande församling förblir inte stillasittande och inåtvänd …utan blir utåtriktad i kraft, omtanke och kärlek…

På våren 2004 var David Wilkerson på besök i Stockholm och hade en stark hälsning till Sveriges kristenhet:

Ni har ett sken av gudsfruktan, men ni har förlorat Guds kraft. Ni är så toleranta. Lejonet ryter i Sverige, i triumf över sitt byte. Om du inte vaknar upp och tar tag i detta, då blir ni svagare och svagare. . Om vi verkligen vill ha väckelse, skulle vi ha bönemöten överfulla med gråtande människor.”

Söndagen efter Wilkersons besök var vi hemma i Sverige på besök. Klockan 10.00 var det bara EN äldstebroder och vi där. Totalt var det mindre än 10 personer där, varav ingen av kören eller de medverkande.

Jag blev djupt bedrövad i mitt hjärta att första mötet efter en sådan stark profetisk hälsning om apati och tydlig uppmaning om vägen till väckelse är ”överfulla bönemöten med gråtande människor” att inte fler var med och bad.

Jesus säger att ”mitt hus ska kallas ett bönens hus”, inte ett predikans, lovsångens, körernas, sportens eller aktiviteternas hus. Detta är inte fel i sig men prioriteringen måste vara bönen.

Vill vi bryta oss ur apatin? Vill vi se väckelse? I så fall kostar det något, det finns bara en väg och det är bönens väg. Genom bön får vi större kärlek till Jesus och när vi får det får vi nöd för människors räddning. (Jonas Bergsten)

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s