Den som gapar efter m… – Kanal 10

Kanal 10 i ”kris” – söker stöd

image

Den kristna mediekoncernen Kanal 10 befinner sig i kris och kan tvingas sluta sända via satellit, skriver man i ett brev till sina månadsgivare.

”Det är med både glädje och oro som vi skriver det här brevet till dig. Den senaste tiden har varit turbulent med flera attacker på Kanal 10, framför allt genom media. Smålandsposten och Dagen har ifrågasatt vårt sätt att hantera ekonomin på Kanal 10. Det har känts mycket tungt, eftersom vi alltid har haft Kanal 10:s bästa för ögonen”.

Så inleder Börje och Joakim Claésson sitt brev till sina regelbundna månadsgivare, så kallade partners. Rubriken är ”Nu lyfter vi Kanal 10 ur krisen!”

Företagsledarna tackar för de som svarat på vädjan om en sommargåva, ”men behoven var större än de gåvor vi fick in och vi behöver nu, omedelbart, få hjälp med vår ekonomi för att kunna betala de satellitkostnader som måste betalas”

De skriver också att gåvorna minskat med 9 procent mellan 2013 och 2015 och att trenden för 2016 ser ännu dystrare ut. ”Om inte trenden vänder kommer vi inte att kunna fortsätta driva Kanal 10 (…) Vi ber dig därför, käre partner, att du om möjligt ger oss en extra gåva utöver det som är din månatliga gåva (…) Tillsammans ska vi ännu en gång få se hur det som verkar vara en motgång blir till en vind som lyfter oss och som gör att vi går vidare mot nya segrar för Guds rike”.

I veckan ska de träffa satellitföretaget Sirius för att diskutera räkningar som inte har betalats i tid: ”Om situationen inte löses kommer vi tvingas sluta sända via satellit”, skriver de.

Smålandsposten kunde för en månad sedan berätta att Skatteverket förmodligen kommer att granska de tiotals miljoner kronor som varje år flyter in i koncernen som skattefria gåvor. Gåvorna har skapat stora underskottsavdrag och 45 miljoner kronor av dem användes för att en skånsk hyresvärd skulle slippa betala reavinstskatt när han sålde fastigheten.

Smålandsposten har kontaktat Börje Claésson och gett honom möjlighet att kommentera innehållet i brevet som gått ut till månadsgivarna, men han har avböjt att göra så.

Källa: http://www.smp.se/almhult/kanal-10-i-kris-soker-stod/

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s