Vilddjurets märke – Inget synligt attribut

Det här som Uppenbarelseboken tar upp om kommande Antikrist och hans rike och märke, äger rum inom den kristna sfären, och handlar inte om någon världsregering under ledning av någon världs-diktator som ska styra allt.

Bibelns Anti-Krist ska försöka bli ledare för alla kristna och ”märket” handlar om att tillbe honom och hans variant av kristendomen.De som vägrar böja sin nacke och visa sin vördnad, tillbedjan och tillhörighet får inte vara med och ta del av hans variant av kristendom (köpa och sälja, dvs. utbyta)

Det här om vilddjurets märke är en fråga om TRO.

Ett Guds Ord som kullkastar att märket skulle handla om något yttre attribut, t.ex elekroniskt ”chip” eller ”tatuering” är från 2 Kor.5:7:

”Ty vi vandrar här i tro och inte i åskådning”

Det är alltså genom vår tro, vi kommer att kunna förnimma (ginosko) vad märket är och inte genom någon ögon-åskådning.

Det bekräftar också ordet från Upp.13:18 där det står:

den som har förstånd (ginosko) räknar ut betydelsen”

Ikväll när jag studerade det grekiska ordet ”anti” (Strong G 473), så gick det upp för mig att anti har ju inte betydelsen emot i första hand utan betydelsen är FÖR.

Bibelns AntiKrist kommer alltså att vara FÖR Bibelns Kristus i sådan utsträckning, att han kommer att vara utöver Kristus (in addition to), härjämte Kristus. Han kommer m.a.o vara utombiblisk så det förslår.

Och Precis just det, är vad vi kan se inom kristenheten idag och speciellt då inom ”mirakel / kraft-kristendomen”. Idags tänjs de bibliska gränserna med stöd utifrån ”Joh.21:25”

Kommande AntiKrist kommer att utgå från oss kristna ”1.Joh. 2:19”

 

Upp-boken kap.13 börjar med ”vilddjur” som symbolik och vers 16 handlar om ett märke. Om det mesta i kapitlet är symboliskt, så handlar inte märket i vers 16 plötsligt om någon fysisk tatuering eller rfid-chip.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s