Från grav till Ben – gravar suger

David Wellstam skriver i en gästblogg hos Stefan Swärd om grave sucking utifrån ett klipp på YouTube, där studenter från Bethel Church under ledning av Ben Fitzgerald hämtar ”smörjelse” från gravar.

Wellstam skriver:

För dig som inte vet vad ”grave sucking”, ”grave soaking” eller ”mantle grabbing” är: att besöka en kristens grav med förhoppning att absorbera den avlidnes smörjelse. Försök till bibelstöd för detta är när en död man slängdes i Elisas öppna grav och återuppstod tack vare att smörjelsen fortfarande vilade över Elisas kropp (2 Kung 13:21-22).”

Wellstam skriver:

När jag tittar på klippet ser jag ingen grave sucking, utan en grupp som ber. När de ber för de som tittar på klippet förlöser de ingen impartation från Smiths döda kropp, utan från den närvaro av Guds Ande som de upplevde mötte dem under sin bönestund”.
Min kommentar:

David Wellstam ser ingen grave sucking i videon, men om han lyssnar mellan tidpunkt 18 sek-40 sek, så beskriver Ben Fitzgerald vad det handlar om, studenter som gnuggar sig mot gravstenar och upplever smörjelse.

Wellstam skriver att anhängarna till grave-sucking försöker hitta stöd i Guds Ord för sitt handlande och då från sammanhanget med ”Elisas kropp i 2 Kung.13: 21-22”.

Och det är precis det Bibel-ordet som Ben Fitzgerald med glädje tar upp i klippet!!

Wellstam vill likna videon vid en stilla ”bönestund”, men vid tidpunkt 2.15 sek börjar den sk.”bönestunden” med ett hysteriskt skratt från den ljusa kvinnan på Ben Fitzgeralds högra sida och vid tidpunkt 2.30 rycker hon till i en kriyaryckning och kvinnan avslutar sedan vid tidpunkt 3.01 med samma kundaliniwow som Heidi Baker och Patricia King bruka använda.

Se video:

Annonser

2 reaktioner på ”Från grav till Ben – gravar suger

 1. Ungdomskonferens. Ben Fitzgerald och Nader Maurice besöker Livets ord !! otippat?? (från ViD)
  2 Kor 4:4 Ty denna världens gud har förblindat sinnena hos dem som inte tror, så att inte ljuset från evangeliet om Kristi härlighet, som är Guds avbild,skulle lysa för dem.
  /Barbro Elise

  • Tack för din kommentar!

   Javisst, när svensk kristenhet ”begåvas” med sådana andliga hösäckar såsom
   Stefan Swärd, så fortsätter givetvis förblindelsen.
   mvh L.S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s