En falsk profet? – Stefan Swärd

I en nylig debatt hos bloggen Aletheia handlade det om pastor Stefan Swärds syn på valet av Donald Trump som USA:s nya president.swc3a4rd-2

Stefan Swärd skrev sedan på sin egen blogg, att han tog illa vid sig av en kommentar från Lars Enarsson, där Enarsson antydde att Stefan Swärd var en falsk profet.

Frågan blir då;

 

Är pastor Stefan Swärd en falsk profet?

Jesus beskriver i Matt.24:11 vad en falsk profet ägnar sig åt:

Och många falska profeter ska uppstå och ska förvilla många”.

Kännetecknet på en falsk profet är att denne förvillar dvs. vilseleder.

Leder då pastor Stefan Swärd vilse?

Bethel Church sponsrade nyligen ett evenemang i Stockholm vid Friends Arena , där fd pastorn vid Bethel Church, Ben Fitzgerald, uppträdde och förmedlade Bethel Churchs variant av kristendom.

Med i ledningsgruppen för denna amerikanska avart av kristendom var pastor Stefan Swärd.

Stefan Swärd är alltså med och vilseleder svenska ungdomar in i denna amerikanska villolära som Bethel Church utgör, och är då enligt Guds Ord, en förvillare!

Lennart Jareteg Bibelfokus.se har skrivit en bra artikel om evenemanget ”Awakening Europe Scandinavia” och dess bakgrund på denna länk: http://www.bibelfokus.se/VAKNA

Källa: 

http://aletheia.se/2016/11/14/pastorn-och-statsvetaren-stefan-sward-domer-ut-hela-amerikanska-kristenheten/

http://www.stefansward.se/2016/08/25/planering-for-awakening-europe/

Annonser

3 reaktioner på ”En falsk profet? – Stefan Swärd

  1. Man kan bedöma om någon är en falsk kristen. Det står i första johannesbrevet 4. Om personen erkänner att jesus har kommit i köttet.

    Jag frågade i en kommentar på stefan swärds blogg om han kunde säga till Jesus ”vad ska jag göra” istället för att leta i bibeln. Alltså att prata direkt med Jesus. Säga högt för sig själv ”Jesus, vad ska jag göra?” och få svar från Jesus. Mitt inlägg togs bort. Så spamma ner Stefan Swärds blogg med kommentarer där du testar om han passerar 1john4 testet.

  2. Det råder ingen tvekan om att Stefan Swärd är en falsk profet. Han uppfyller alla kriterier på vad som menas med en falsk profet en bedragare och villolärare. Den lära han promotar leder människor vilse och bidrar till det avfall som är i kristenheten idag.

    Jesus talar om falska profeter och om falska frälsare. Johannes talar om antikrister, bedragare, eller villolärare medan Petrus använder uttrycket falska lärare. Paulus är den som har de utförligaste beskrivningarna av detta släkte av heretiker. Han talar om farliga vargar, vidare om skadegörare, hundar och villolärare. Gemensamt för dem alla är att de presenterar ett snedvridet och falskt evangelium.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s