Mose slår med gud – Äkta karismatik

Mose har fått ett sms från sin avlägsne kompis Hitom Slådal, som vill att de ska träffas i den lilla byn Steninge strax utanför Röse. Mose får reda på att kompisen precis kommit ur kurs från Betel, där han lärt sig slå med gud och använda gådenåvor.

Nu vill Hitom lära Mose stava rätt karismatik.

1906773-2

Dagen efter träffas de inför stor publik och Mose ställer frågan till samlingen:

 • Vad vill ni se för mirakel idag?
 • Ge oss vatten, ge oss vatten! ropar folket
 • Inga problem, tänker Mose och tar fram sin stav och slår på en klippa och vattnet flödar fram till folkets förtjusning.

Berättelsens sensmoral:

Trots att folket och Mose var nöjda med resultatet, så var Gud inte nöjd med att Mose fått för sig att Gud givit Mose en förmåga, en andlig gåva, att utföra kraftgärningar. Guds slutliga besked och omdöme om Mose blev:

– Du duger inte!

Läs mer i 4:e Mos kap.20

Annonser

2 reaktioner på ”Mose slår med gud – Äkta karismatik

 1. Hej Lennart!

  Det ligger mycket i det du gör oss uppmärksamma på här. Moses hade gjort det här förr, men problemet var, att han använde det han kunde, UTAN ATT GUD HADE SANKTIONERAT DET.
  När Jesus frestades i öknen att göra bröd av stenar, valde HAN att inte göra det eftersom Gud inte sagt det. Jag tror att han visste, att han skulle ha kunnat göra det.

  När det gäller Guds övernaturliga agerandet idag i och genom oss, har vi valt att använda ordet karismatik. Vi har det här ordet p g a att det är svårt att tala om detta, utan att ha något begrepp att använda, men jag håller med dig om, att det vi har fått är den stora gåvan Kristus Jesus, som vi uppmanas att leva i.

  Det bästa vore väl om vi alltid talade om dessa aktiviteter som ”Andens övernaturliga yttringar” i och genom våra liv. Problemen uppstår, när vi dissekerar dessa yttringar och vill göra anspråk på, att man själv eller någon annan äger någon av ”gåvorna”. Begreppet gåvor i detta sammanhang ställer till vissa problem.

  I samband med att jag slutade på Arken, minns jag att jag fick en typ av symbolisk klarsyn. Jag insåg att vi höll på att HACKA SÖNDER JESUS SJÄLV. Vi studerade ju de ”andliga gåvorna” var för sig och det ledde verkligen fel.

  • Hej Erik o Birgitta!

   tack för kommentar och roligt att ni skriver där hos Kjell

   Precis, när det gäller sk. andens nådegåvor, så menar jag på att det INTE handlar om att Gud idag ger en enskild kristen en förmåga t.ex att bota.
   Kjell skrev en bra kommentar om helande och han menar också på att det inte finns någon kristen som kan bota utan vi ber till Gud så BOTAR Han
   om det är hans vilja

   God Fortsättning på året och i Ert skrivande!

   L.S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s