Förblindelse inom kristenheten – Lennart Jareteg

Tidstecken

En kraftigt utbredd förblindelse 

Vad ser vi då för tecken på att det förhåller sig så här?

Jo, detta märks inte minst av i kontakten med många kristna.

Man märker det i församlingarna: vad man pratar om, i predikningar, hur man förhåller sig till lärofrågor och andlighet, hur man uppfattar evangeliet idag, vad som utgör kärnverksamheten, hur man ser på evangelisation och mission, osv.

Men det märks också tydligt i kristna tidningar och bloggar. Där skrivs idag t.ex. positiv och frejdigt om påven och Katolska kyrkan. I flera medier får allehanda falska profeter komma till tals och saluföra sig själva. Och där varnar man för de som varnar.

Ett tydligt tecken på en allt mer utbredd förblindelse är det ökande intresset för Katolska kyrkan och katolsk mystik. Detta såg vi ju ett paradexempel på när påven besökte Sverige i oktober 2016.

Som ett annat exempel kan jag nämna att EFS tidning Budbäraren nyligen hade en artikel om författaren Magnus Malm där han fick föra fram sitt vurmande för katolsk mystik, och inte minst då den ”ignatianska spiritualiteten”, alltså mystika övningar lanserade av den katolska jesuitordens grundare, Ignatius av Loyola.

Magnus Malm har en anställning i Katolska kyrkan, och då kanske det inte är så konstigt att han passade på att slå ner på både reformationen och Luther. Hans önskan under detta år när reformationens 500-årsjubileum firas är då inte förvånande:

”…lägga våra skillnader bakom oss och avsluta den så att säga protestantiska parentesen, att sluta leva i protest emot någonting och istället återvända till den odelade kyrkans tro

I artikeln förespråkar alltså Magnus Malm en återgång till Katolska kyrkan. Och lägg nu märke till att detta framförs i en tidning som ges ut av den lutherska rörelsen EFS (Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen). Detta är ett kraftigt tecken på en utbredd förblindelse i den evangeliska kristenheten!

Källa: http://bibelfokus.se/koka_grodor2

 

Annonser

3 reaktioner på ”Förblindelse inom kristenheten – Lennart Jareteg

  1. en rättelse till mitt tidigare inlägg; jag menar bibelställe 2 Kor 3:17 Ty Herren är Anden och där Herrens Ande är, där är frihet.
    /Barbro Elise

  2. Denna artikel är verkligen aktuell. Måste bara understryka angående STARK VARNING för den villfarelse och falska profeter OCH falska sk brobyggare. De falska brobyggarna kommer med lögn men ser ut som ljusets ängel som är förklädd i sanning. De kan säga som sanningen är ibland men är mycket förrädiska eftersom de har en annan herre och vill förföra.
    Kor 11:4 och Matt. 24:11
    2 Kor. 3:15 Ty Herren är Anden och där Herrens Ande är,där är frihet.
    /Trevlig Helg ,Barbro Elise

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s