Böneämne

Annonser

70 reaktioner på ”Böneämne

 1. Jag har längtar och bett efter en man men får aldrig nåt svar. När jag börjar tro att nåt ska hända är det som Gud slänger igen dörren. Ska jag sluta be för detta? Är det meningen att jag ska vara själv? Längtan efter tvåsamheten finns i alla fall men hur länge finns hoppet?

  • Hej på dej
   Alla längtar efter någon att leva med någon
   Men många gör och söker fel ställe tyvärr
   Men jag tror inte att du skall leva ensam
   Det kan och inte hinner undervisa här och nu
   Men du kan läsa bibel genom mark11:23-25
   Joh16:23-24 och joh14:13-14
   Om du med och genom Tro utan att tvivla
   Då kommer de ske inte genom tro med tvivla utan genom tro och lita på Gud att han gör det men sedan säger Gud att tro och handla , 1 jak 1:21-22
   Så du behöver handla Ocskå
   Och inte vänta någon skal knacka på dörren och detta innebär att jaga utan söka prata med okända i kyrkor osv men inte söka hedningar
   Jesus älskar dig
   Mvh stefan

 2. Mitt böneämne: Min syster ska ta sin makes mormor till sjukhuset för cancerbehandling och vara med henne där. Be för dem båda!

 3. Hej ! Frugan Dalia har gått genom en canserbehandling (lymfkörtel) som gick hyfsat bra.Cansern är borta. Nu var hon hemma vid julen ca två veckor och blev i sämre skick, huvudvärk och svag.Nu är hon inne på intensiven i Uleåborg . legat nedsövd i ca i vecka. Har ett tryck inne huvudet.Dom tog bort en bit av skallbenet för trycket skull.pratade med dom idag och dom sa läget var allvarligt.Har två döttrar på 7 o 10 år som vill ha hem mamma igen tillbaks till livet som jag själv .Vore tacksam för förbön. Jesus är vårt enda hopp. / Rolf .( flyttade till Finland för 6 år sen ,Gamla karleby Från borås.
  Guds frid till er !

 4. Vill alla som läser här bedja att barnmorskorna i Sverige, som inte vill delta i aborter, kan få samvetsfrihet. Bed att Linda Steen kan få rätt när hon går till högre instans för att hon ska få arbeta i Sverige som barnmorska. Hon arbetar nu i Norge där hon inte är tvingad att delta i aborter för att kunna vara barnmorska. Hon fick inte rätt när hon gick till domstol utan får betala rättegångskostnader på över 1 miljon kronor. ” Makten är i Jesu händer” MVH Laila

 5. Hej L.S.!

  Är inne på din fina sida lite nu och då. Hoppas att du känner dig starkare. Ska be om ett extra starkt Guds beskydd för dig. Dina kommentarer, förutom också några andras, har betytt väldigt mycket för mig. Märkligt hur Herren i denna tid på sitt underbara sätt för människor med en levande tro tillsammans. Eftersom du har skrivit att du är en bönens människa eller hur man säger ,tar jag mig friheten och lägger fram ännu några böneämnen.
  Vi har tre söner varav den äldste går starkt med Gud men han själv är inte särskilt kaxig i världens ögon. Han fick underbara bönesvar när jag lagt fram honom som förbönsämne, vilket uppmuntrade honom starkt. Det ordnande sig med jobb och han fixade en gammal bil och innan dess så hade det ordnat sig med lgh. Det rullar på som man säger för honom och han har mer fast mark under fötterna. Grejen är väl att han önskar lite mer kristen gemenskap, för en kille i hans ålder.
  Jag tror att Herren har något för honom framöver iallafall.
  Mitt böneämne rör eg. de två yngre sönerna. Mellanpojken har lite mer öppnat sig till Gud på senare tid, men han som man säger lever mer i/av världen och lite mittemellan. Han är otroligt social och glad och har jättelätt med kontakter osv. Han har också en flickvän. Dock har han väl kan man säga under sista året fått lite mer egen erfarenhet av att denna världen inte riktigt är att lita på.
  ”Lillpojken” snart 18 år är lite utav en blandning av sina större bröder. Han är skötsam osv. men han behöver vad jag kan förstå öppna upp för Herren. Han har heller ingen riktigt ”bra” gemenskap, men delvis några kompisar. Han har ett ”konstigt” sätt att bemöta oss och folk i allmänhet. Han har taggarna utåt och blir väldigt lätt stött och sur/arg. Så det kan ibland vara svårt att prata med honom. Oj, nu drar det iväg och blir långt,ursäkta för det.
  Jo för att återknyta. Vi, familjen var ju med i trosförsamling . Tack och lov kom vi därifrån. Herren fullkomligen tog oss därifrån på det märkligaste sätt som bara Herren kan.
  Men iallafall när vi skulle gå ur därifrån blev det så att vi var med en sista gång och då kommer det fram en man, en församlingsmedlem, som vi inte haft jättemycket kontakt med tidigare men vi visste om varandra. Han säger till sonen om jag nu kommer ihåg rätt ”att du går en fel väg eller du drar iväg åt fel håll”. Konkret vet vi inte vad meningen var med det. Sonen var då 14 år. Vi tog upp det här hemma och vi ville eg. släppa det eftersom vi inte ville ha något med den församlingen att göra. Men man blir orolig om det är andliga krafter som drar eller påverkar.
  Jag lägger fram bön för maken också som har diverse bekymmer. Jag tror det har med hans mentala hälsotillstånd, men det kan vara något annat.Han har också bekymmer med stor övervikt och även en skada i ryggen.
  Tidigare la jag fram honom som böneämne att han skulle ”haja” allt detta som pågick i denna tid, efter vi lämnat församlingen. Det tog lite tid och var riktigt segt och jobbigt i början. Herren bönhörde och han är helt med på detta,tack och lov.
  Ja det var lite kort om mycket som jag hade på hjärtat.

  Guds Rika Välsignelse

  Barbro Elise

  • Barbro Elise, har läst här vad du skriver om din familjesituation. Vill bara säga att det denna person sa till en av era söner när han var 14 år tror jag inte stämmer.

   Om Gud varnar oss är det i klara ordalag och inte så att vi behöver vrida och vända både på oss själva och vårt stackars hjärnkontor, och fundera på vad som möjligtvis skulle kunna åsyftas… Gud gör oss inte förvirrade!

   Sen så om Gud talar varnande eller tillrättavisande så finns det trots allvaret en underton av frid.

   Önskar dig och din man och dina söner Jesu Kristi dyrbara frid! /Birgit

   Ska be för er

 6. Hej L.S. Vi kan tacka Jesus, för jag är mycket bättre i ryggen! Men det är för tidigt att säga om ryggen är helad eller inte, därför att dessa problem återkommer med jämna mellanrum.
  E.S.

  • Hej E.S!

   Underbart att höra
   blir tacksam till Gud.
   och vet du när
   jag var liksom i bön för dig
   så fick jag lite ont i ryggen
   och jag brukar ALDRIG ha ont
   i ryggen. (Bär varandras bördor)
   och givetvis
   i min värld existerar inga
   ”quick-fix”-svar
   utan vi fortsätter
   AMEN och Åter Amen

   Det är GUD som är den SUVERÄNE!

   mvh L.S

  • Hej L.S!
   Undrar om du kan be för mig!??
   Är ett Herrens ”maskrosbarn”… Gud är trofast, men allt har inte alltid varit lätt. Blev som ung hotad till döden (med stilett). Livet gick vidare. Gifte mig, fick barn och utbildade mig… Blev väl lite för mycket… Har tyckt om att jobba mycket, och att vara nära-varande med min familj, vänner och andra som behövt stöd. Olika svåra saker skedde. Har hållit humöret uppe och vägrat bli negativ och bitter. Fick en helt omöjlig arbetssituation, många elever som for illa, sov inte – och när jag sov drömde jag om eleverna. Arbetet gick inte att genomföra, jag räckte inte till. Nästan alla elever behövde någon speciallösning… En familj utreddes av Soc. – Jag och några ytterligare kollegor hämtades med stor utryckning till polisförhör…. Fick inte ens gå på toaletten utan att en polis stod och vaktade. I förhöret fullständigt manglades jag, men det slutade med att jag fick vittna om min tro. (Träffade sen den polisen på en kvinnofrukost som en kyrka anordnade). Efter polishämtningen är jag helt tillintetgjord… Förstod först för ett år sedan, varför det blev så traumatiskt. Påminde kanske mig om första hotet, var ju tvungen att kontakta polisen då. Inser att jag inte klarar längre med den arbetsbörda jag hade, så jag kontaktar läkare. Får en kuratorskontakt. Hinner träffa kuratorn en gång, och så blir jag utsatt för hot av en äldre elev. Finns en hel del runt det hela som gjorde att jag tig det på fullt allvar… Lyckades lugna ner vederbörande och även slutföra min lunch, men när jag kommer in i lärarrummet så kommer reaktionen…Och då är jag både i det nya hotet, och mina kollegor klarar inte av att vara stöd – dessutom återupplever jag dessa fruktansvärda ”adrenalinpåslag” och min gamla upplevelse är där också. Jag säger att jag blivit hotad, men ingen av mina kollegor frågar mig hur…. Avslutar dagen och tar mig hem…Är så dålig…timmarna går…men inser att föräldrarna till eleven bör få veta vad som hänt. Ringer till rektorn, och svaret blir när jag säger att jag inte klarar att ringa ”Tycker du det behövs?”
   Dagen efter får elevens mentor idén att eleven skulle ringa mig och be om ursäkt, så helt plötsligt utan förvarning har jag denne i telefonen. L.S – var ett vrak, så traumatiserad. Sen ringer pastorsfrun och varnar för att släppa in fruktans andemakter…. Efter det samtalet så mådde jag ännu sämre. På lördagen konstaterade min man att jag inte var i skick att kunna gå på bröllop (en nära vän skulle gifta sig), istället tog han mig till Psykakuten….Jag var så traumatiserad, så jag kunde inte prata…. Det här var våren 2008, och jag var väl utbränd, var med om chock o trauma….. Har aldrig gråtit. Får ingen sådan kontakt med mitt inre så jag känner att jag kan gråta. Senare samma termin, får jag något konstigt tryck inne i huvudet… Som att det kokar därinne. Kan inte längre koncentrera mig mer än korta stunder, minnet är obefintligt. Och jag verkar vara förstörd i arbetslivet… Har arbetstränat lite och även varit igång med arbete – kraschade igen efter ett o ett halvt år. Och nu har jag varit sjukskriven i ett och ett halvt år. Är väldigt känslig för stress. Och mina problem i huvudet kommer och gåt. En bra vecka kanske jag har problem med det några timmar, en dålig vecka är jag sängliggande i absolut tystnad och mörker. Då är det som om hjärnan fått nog och inte klarar fler intryck….
   Ska till läkaren på tisdag kl 11, är så ångestfylld inför besöket…( tror det är den sjätte läkaren jag träffar). Jag har inte skött mig riktigt bra heller, klarade inte den kvinna som skulle bedriva terapi med mig. Rejäl krock! Uppfattar att hon är väldigt negativ till kristen tro… Avslutade kontakten med henne, men är orolig för läkarbesöket…. Hon tycker nog inte att jag skulle ha avslutat kontakten med terapeuten….
   Vet inte om du får någon reda i det här. Känner mig desperat, orkar inte vara sjuk! Klarar inte av det här med huvudet. I nuläget har jag fullt tillräckligt med att gå ut med vår hund, laga bra, näringsrik mat till familjen. Orkar jag en dag, så kanske jag skriver ett inlägg om jag känner mig manad…
   Skulle bli så tacksam om du ville be för mig.! Behöver en väg tillbaka, till en försörjning och hälsa.
   Guds frid önskar jag dig!
   SassaE

   • Hej Sassa E!

    Tack för din underbara kommentar och tack för alla bra kommentarer hos Berdnt..
    Och Vet Du!
    Gud är SÅ SUVERÄN!
    Det ÄR SÅ SPÄNNANDE hur Herren ledit mig in i det här med BÖN,
    och när det gäller DITT böneämne
    SÅ LIGGER HERREN OCH JAG STEGET FÖRE!

    Igår kväll upplevde jag något som jag tycker var märkligt
    JAG UPPLEVDE S.A.S ETT TRYCK I HUVUDET!
    och jag gick och letade efter huvudvärkspiller,

    Men det var ingen huvudvärk jag kände utan ett TRYCK inne i huvudet
    och anledningen till att jag reagerade var för att,
    för ganska länge sedan var jag med om en bilolycka (över 30 år sedan)
    då hela min hjärna flyttades och jag fick blödning i hjärnan.
    och jag har bara haft huvudvärk EN GÅNG, sedan dess, så jag har
    ALDRIG huvudvärk.
    Så igår kväll, blev jag lite orolig, när jag kände det här TRYCKET, och tänkte
    HJÄLP, jag kanske får en hjärntumör!!
    ha- ha , jag kan vara en liten hypokondriker ibland. inte så tuff m.a.o.

    Och så kommer du nu och berättar om ditt tryck i huvudet, AMEN!

    Det tryck jag fick uppleva var alltså Herren som förberedde mig,
    ATT BE FÖR DIG, AMEN!!
    Jajamän, Jajamän,

    Nu ska jag gå in i bön för dig SYSTER,
    för BÖN ÄR MITT ARBETE!

    GUD ÄR SÅÅÅ UNDERBAR och
    ABSOLUT kommer VI FÅ BÖNESVAR
    ANG: DIN SITUATION!!!
    JAG SÄGER BARA HALLELUJAH HERRE JESUS!!!!!!!!!

    VAR VID GOTT MOD SASSA.E

    ps,

    också jag har legat på Psyk-akuten
    bl.a pga av min hjärn-skada och fick ha dygnet-runt-övervakning
    för att jag inte skulle beröva mig livet.
    Och VET DU,
    vilkens närvaro jag upplevde när jag låg i bältes-sängen?
    JO GIVETVIS,
    VÅR ÄLSKADE JESUS!!!!!!!!

    MVH LENNART SVENSSON

   • Hej igen!
    Det var verkligen trosstärkande att få höra att Gud redan förberett dig! Vilken Gud vi har, och vilken enorm omsorg om de allra minsta!
    Inte många förstår vad jag menar med ”tryck i huvudet”, och jag blev så förundrad att Gud förklarade det pr dig! Kan nämna att de har scannat av mitt huvud, och jag hade inte heller en hjärntumör… Teorierna är lite olika, allt ifrån obearbetade känslor ( som jag då vägrar kännas vid). Kan någon förklara för mig hur man kommer i kontakt med något man inte känner… Det skulle också kunna vara att jag helt enkelt bär på vrede…. Och, visst… Men jag är inte en så konflikträdd person. Har inte svårigheter att säga ifrån och bli arg om det behövs. Symptomen är fysiska, främst är trycket i huvudet det värsta. Dessutom upplever jag stress i vanliga normala vardagliga situationer. Ex. om jag ska gå ut med min hund och har ett inbokat möte, och sen ska laga mat till familjen.
    Vet inte om du fått till dig något nu under dagen? Jag, kan tyvärr inte utesluta att problemet är andligt…
    Läkarstudenter imorgon är kl. 11.
    Så enormt tacksam att du ville be för mig! Gud välsigne dig!
    SassaE

   • Hej igen!

    Vill berätta att läkarbesöket gick bra! Läkaren var inte sur över att jag avslutat samtalsterapin, och det bästa av allt: Jag behöver inte gå i samtalsterapi alls! Nu är jag egentligen inte negativ till terapi – det kan nog funka för många.
    Har också varit bättre i huvudet! Så tacksam för det! Och! Det här är stort! Jag börjar få framtidshopp! Så stort tack för att du ber för mig! Låter kanske knepigt, jag har vetat att mitt verk på jorden inte är klart och så har jag ju familj som behöver mig… Men har haft en längtan bort… Hem till Gud… Men har fått hopp! Vore så tacksam om du ville fortsätta be för mig! Undersöker nu olika möjligheter att komma tillbaka till arbetslivet… Det är trycket i huvudet som gjort det svårt… Men jag har fått hopp!
    SassaE

   • Hej SassaE!

    Vad glad jag blir!
    Underbart att höra om din förbättring!

    Jag tror inte du behöver gå i samtalsterapi
    även om det inte är något fel med det.!

    Jag blir glad av att du hörde av dig!
    GIVETVIS FORTSÄTTER JAG ATT BE!!!
    HALLELUJAH!

    OCH ditt verk på jorden är inte klart,
    ha-ha
    nu höll jag på att säga: ”Så säger Herren”
    men kom sen på
    att jag inte är någon profet!

    TACK FÖR ATT DU HÖRDE AV DIG!

    mvh Lennart.S

   • Hej Lennart!
    Först och främst vill jag tacka dig för all förbön! Har varit mycket bättre i huvudet (trycket) sen du började be för mig!
    Men just nu är det inte så bra ställt med mig… Fick svår ångest för ca två veckor sedan. Har haft ångest tidigare också, men inte så konstant. Den här vaknar jag med, känner hela dagen och det är vedervärdigt när jag ska försöka sova. Och varje dag… Ingen rast… Det har gjort att jag får väldig träningsvärk i övre mellangärdet… Vet du, att jag har full förståelse att människor tar till alkohol eller tom tar sitt liv… Just när det inte blir någon vila från det alls. Nu har jag inte tänkt göra något sådant, men har ändå förståelse för att människor inte härdar ut.. Har frågat Gud om vad det beror på (ångesten), men vet fortfarande inte…
    Har du tid och möjlighet att stötta mig i bön?
    Hälsningar från SassaE

    En udda fråga: Tror du att en älg skulle kunna bli tam?

 7. Guds stora FRID till dig min broder!
  Jag förstår att du brukar be för sjuklingar och just nu har jag jätteproblem med min rygg. Jag känner mig lika hjälplös som den lame mannen, som hade kompisar som bar honom till JESUS. Kanske du skulle kunna vara en sådan bärare??
  E.S.

   • Nja, så där men evenemanget gick att genomföra. Det blev att Guds kraft fick fullkomnas i min svaghet. Men dagen efter tappade jag rösten totalt. Just nu är rösten tillbaka men jag har ordentligt ont i halsen och hostar en hel del.

 8. Be för mig att jag får vishet och förstånd att lösa en svår situation på arbetsplatsen. Det handlar om allvarliga trakasserier. Gud vet allt!

  • Hej Janita!

   Jag hjälper Dig i bön
   ang. din situation på din arbetsplats.
   Hoppas det blev bättre med din dotter och släkting
   och familj.
   Gud Kan och Gör Under!

   mvh Lennart.S

   • Tack! Det är bättre med min släkting! Tack till Gud! Min dotter kämpar fortfarande. Trots motgångar ger jag inte upp. Jag ropar på Herren om nåd och kraft och tänker fortsätta med det även om jag faller tusen gånger. Jag reser mig och hoppas på Gud, vad kan jag mer göra.

 9. Min fru är drabbad av arbetslöshet ledande till depression som har gett henne starka tvivel på dig Jesus. Vårrat äktenskap skakar som en följd. Jag ber om upprättelse, befrielse, gemensakp med dig igen för henne samt ett jobb. Amen

 10. Hej! Ber om förbön för ett par Nanna och Kurt, de vill ha förbön för att klara av vardagen som är tung sedan flera år tillbaka. De har bägge råkat ut för hjärnblödningar och har svårt med både talet och rörelseförmågan. Herren vet allt! Och Han är den enda som kan hjälpa!

  Marja

 11. Många gånger tror jag vi ber om förbön istället för att tro på Guds ord. Man vill lägga över sin börda på någon annan, för att slippa man ta itu med sin otro.

  Men jag vet också att Bibeln säger ”be för varandra så ni blir helade”.

  • Om vi ska be för varandra så måste ju någon be för någon! Lägger man inte över bördan då på någon annan??? Hur ska du ha det??
   Och detta ältande om tro, tro, tro,
   SJÄLVKLART SKA VI HA TRO PÅ ORDET!!!
   Problemet är att så mycket är misstolkat från bibeln.
   Tex…
   Det som är löst på jorden är löst i himlen.
   Och det som är bundet på jorden är bundet i himlen!! Nycklarna!
   Det handlar om nycklarna till frälsningen!! Dom fick nycklarna genom ordets förkunnelse att predika så människor blev räddade genom frälsning, de som blev bundna är de som inte vill ta emot detta. Saligheten!!! Och vissa binds från sanningen genom lögnpredikanters skrymteri.
   DET HANDLAR INTE OM ATT RÄNNA RUNT OCH BINDA OCH LÖSA OLIKA PROBLEM i det vardagliga livet som vissa tror. Det är djupare än så!!
   Det var ett av alla ex..
   Jag rekomendera fjellstehts bibellexikon.

 12. Hej Lennart!
  Tack för förbön! Känner mig privilegierad! Vi vet ju att alla våra böner når fram men att svaret inte alltid är, som vi har tänkt det och att det kan dröja. Men den stora tryggheten är att vi FÅR göra ALLA våra önskningar kunniga. En förbättring kan skönjas men besvären kvarstår.
  E.S.

  • Hej ES!

   Kul att Du hör av dig,

   Fortfarande besvär, hmmmm……….

   Då fortsätter (jag) att be för dig
   nu under midsommar-helgen
   så att du slipper den plågan, en gång för alla.
   Precis som du säger, så kan det ta tid.
   ALLT ligger ju i Guds Hand,
   men Herren vet att jag är envis, ha-ha
   så jag fortsätter att knacka på Herrens dörr.
   I JESUS KRISTUS
   UNDERBARA NAMN!

   mvh Lennart

 13. Hej! Be för min släkting som råkat mycket illa ut då hon agerat i självförsvar efter misshandel och nu sitter häktad i väntan på dom. Tyvärr är det fortfarande oftast bara kvinnan som råkar illa ut, inte mannen som misshandlat flera gånger. Be att Herren hjälper!

  • Hej Janita!

   Jag har en del killar som suttit och sitter i fängelse
   som Gud har lagt på mitt hjärta för bön.
   Jag är god man för en av Sveriges våldsammaste man.
   Jag vet vad din släkting går igenom (iaf med att vara inlåst)
   så givetvis ska jag Be för hennes situation,

   mvh Lennart.S

 14. Behöver förbön för mina öron. Har fått tinnitus och det är jätteobehagligt och jobbigt. Bed att Jesus rör vid mina öron och tar bort oljuden i mitt huvud.
  E.S.

 15. Ber om förbön för min dotter som lider av svåra ätstörningar sedan flera år tillbaka. Läkare, psykologer, kuratorer mm har inte kunnat hjälpa. Bed även för hela familjen att Gud leder oss vad gäller resor i sommar.

  • Hej janita!

   Ska hjälpa dig att be för din dotters ätstörningar
   Självklart så vill Herren att det här med mat ska fungera
   som han har tänkt, dvs utan problem.
   I Jesus Kristus namn,
   så ber vi Herre
   att du ska lösa dessa ätstörningsproblem
   Amen, Jesus!

   • Angående ätstörningar så hade jag själv ett enormt fokus på mat flera år, kanske berodde på förkastelse dåligt självförtroende att jag skulle vara perfekt.

    När jag åt godis mm fick jag dåligt samvete och det blev en ond cirkel.

    När jag började slappna av lite när det gällde maten och focuserade på Jesus istället så upplevde jag att det blev mycket bättre.

 16. Jag önskar att bli löst från min ätstörning/matmissbruk som jag kämpat med under hela mitt liv. Trots att jag tagit emot Jesus och blivit löst från all annan bundenhet och begär är jag inte löst från detta. Matmissbruket har funnits med så länge jag minns. Är mycket tacksam för hjälp.

  • Hej Maria!

   Roligt att du skriver hit.
   Givetvis så ska jag hjälpa dig i Bön ang. detta.
   Ska ropa till Herren
   nu när jag ska promenera.
   i Jesus Kristus Namn.
   Amen!

   mvh Lennart

   • Stort Tack Lennart för att du vill hjälpa. Tack Gud för att du verkar i oss. Tack Jesus för allt du gjort för oss.

 17. Ber om förbön för mig själv och min familj! Behöver Guds nåd och ledning! Känner mig villrådig och svag. Be att Gud visar mig vad Han vill.

 18. Hej Elisabeth!

  ” I haven ju icke fått en träldomens ande, så att I åter skullen känna fruktan; I haven fått en barnaskapets ande”, ( Rom.8:12)

  Du ska inte behöva vara rädd för NÅGONTING Elisabeth !
  Amen!
  Jag lovar dig!

  Jag har varit frälst över 40 år och Herren har verkligen bevarat mig från massor.
  Du har en mäktig Stridsängel vid din sida Elisabeth.
  Jag har gått igenom så mycket mörker i mitt liv, så jag vet vad jag pratar om.
  Nästa gång KÄNSLAN av fruktan dyker upp i ditt liv Elisabeth,
  så viska tyst i Ditt Hjärta, viska namnet Jesus, och all fruktan kommer att försvinna från ditt liv Elisabeth.
  Jag är med Dig i Din Bön!
  Amen!

  mvh Lennart.S

 19. Önskar förbön att bli befriad från fruktan. vågar inte gå ute ensam i mörkret, har kämpat men ej lyckats. Varit frälst över 30 år o borde vara trygg för jag vet ju att Jesus är med mig. En del saker i min uppväxt har orsakat detta. Känner därför inte den underbara frihet jag längtar efter. Har läst om din frälsningsupplevelse någonstans då du fick uppleva en fantastisk befrielse från o a. härligt vittnesbörd med andra ord. Gud välsigne dig och tacksam för förbön.

 20. Anna-Lena!

  Jajamänsan
  Vi fortsätter Be för dina nära.
  Det är väl klart att din man ska bli frälst.
  Något annat duger ej.
  Dina barn och barn-barn oxå.
  Amen!

  Jag ber att Den Helige Andes Kraft och närvaro
  fr.o.m NU
  ska besöka dig och din familj
  Amen!

 21. TACK för att du ber för mig, kan knappt tro det är sant det du skriver…(jag tror naturligtvis att du talar sant.. 🙂

  Skrev nyss en lång inlaga hur det varit i min familj, med bla. min man och den ena dottern som haft ätstörningar under 6 års tid, men nu tack och lov är fri från dem.
  Men allt jag skrev försvann bara, när jag gjorde en manöver med datorn,så det kanske inte var meningen allt skall komma ut i offentligheten, men vill ändå skriva att jag är så tacksam för att du vill be för mig och min familjesituation,och så tacksam till Gud för att han väckte dig för att be för mig!!!

  Min man ändrade helt sin attityd mot mig redan dan innan JAG SKREV TILL DIG , EFTER DET HEMSKA jag upplevde under juldagskvällen och natten, jag tror han förstod sen att det var allvar från min sida, att han kunde bli lämnad, och jag kan knappt tro att det är sant , att hånet m.m. varit borta nu några dagar,och hur länge det skall hålla i sig.
  Anna-Lena

  Vi hörs igen, hoppas jag, Bäste Lennart!

 22. Bäste Anna-Lena!

  Jajamänsan,

  Herren väckte mig redan inatt
  och manade mig att be för din situation.
  Det är klart att Den Helige Ande
  ska besöka Din familj
  och Du kommer att få uppleva en
  förvandling till det bästa.
  Amen!

 23. Be för båda mina döttrar att de blir ”genomfrälsta”, den ena är frälst, men bor nu ändå ihop med en kille som inte är frälst. Be också för mitt äktenskap som har varit helvetiskt många gånger, och rruktansvärt jobbigt, (varit gifta nu i 30 år), har ändå inte kunnat ta steget till skiljsmässa. Min man är heller inte frälst.

  Det var fruktansvärt ett tag nu i Jul, när svärmor också var här,och de båda gick emot mig , och svärmor försökte hela tiden stoppa mig då jag försöker få till ett kristet Jul-firande med läsning av julevangeliet osv. Och tänker då mycket på mitt lilla barnbarn, då hans föräldrar inte är bekännande kristna, (andra dottern.)
  Anna-Lena

  • Bäste Anna-Lena!

   Ska verkligen BE för din situation.
   Du är duktig som orkat med.
   Jag upplever att Herren ska belöna Dig.
   I Jesus Kristus namn
   ska dina döttrar och din man bli frälsta
   Amen!
   Det ska vi be om!

   mvh Lennart.S

 24. Jag har bett varje dag i 100 dagar nu och jag kan inte sluta be. Jag har blivit paranoid och jätte rädd. Jag är jätte rädd för att min flickvän blir gravid. Så jag ber till Gud varje dag att hon inte blir det. Men jag tvivlar att han lyssnar på mig pga. att jag har hört att så många kristna är emot abort. Jag är själv kristen och jag vet att sex innan giftemål är fel. Men jag behöver hjälp nu. Jag kan inte släppa att be varje dag. Jag ber för jag oroar mig och kan inte släppa det.

  Jag kan inte sluta be och lämna detta böneämne i Guds händer! / Tobias

 25. Lennart m f l.

  Falskt alarm ang vår broder Sven!

  Har blivit informerad om att Sven mår som vanligt, har svår värk alltså, men inget utöver detta!

  Men våra förböner behöver han säkert ändå.Om någon skulle känna sig manad!

  Den ansvarige för denna förböns-tjänst, är informerad & skall ta bort det!

  /Antonia

 26. Hej Lennart,

  Delar denna info, som fanns med på en annan förböns sida.Vill du/ni vara med och be för vår broder Sven! Kände att det var allvarligt!

  Citat: ”Vi beöver bedja för vår vän o broder i Kristus SVEN REICHMANN. Han har det mkt svårt nu. Herren allena vet vad som kommer att ske. Be också för hans hustru Marianne och övr. i fam.”

  Gud välsigne dig,
  Antonia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s